Carl Fredrik Reuterswärd, född 1934 i Stockholm, är en svensk konstnär numera bosatt i Rydebäck strax söder om Helsingborg.

Carl Fredrik Reuterswärd började studera för Fernand Léger i Paris 1951. 1952 till 1955 läste han vid konsthögskolan i Stockholm. Han var professor i målning vid Kungliga Konsthögskolan åren 1965-1969. Hösten 1974 tillträdde han en gästprofessur vid Minneapolis konsthögskola i USA. Han bor och arbetar i Lausanne, Schweiz.

Reuterswärd har skapat den revolver med pipknut (Non violence) som bl.a. finns utanför Förenta nationernas högkvarter i New York. Samma konstverk finns också i Berlin, i Peking, på Sergelgatan i Stockholm, vid korsningen Kungsportsavenyn/Engelbrektsgatan i Göteborg, vid Skeppsbron i Malmö, vid Anna Lindhs plats i Borås och vid järnvägsstationen utanför Täby Centrum. Små versioner av skulpturen finns på Fittja och Åkeshovs tunnelbanestationer, utanför Skissernas museum i Lund. Non violence-skulpturen återfinns även utanför fredsmuseet Mémorial de Caen i den franska staden Caen, och framför en av EU-kommissionens byggnader i stadsdelen Kirchberg i Luxemburg. Verket tillkom som en omedelbar reaktion på att hans vän John Lennon mördades.

Skulpturer
Övriga